IFPH Platformunda 27 Mayıs’ta yapılan ,Sağlık Bakanlığı GETAT D.Başkanı Dr.Mehmet Zafer KALAYCI’nın da aramızda olduğu toplantıya katılıp , Dr.Shaji V. KUDİYAT’ın homeopati, Nano Teknoloji hakkında yaptığı sunumu dinledikten sonra hem orda anlatılan, hem de benim uzun zamandır ilgi duyduğum ve birçok sorumun karşılığını aldığım Homeopati, Nano Teknoloji, Kuantum Fizik alanlarındaki, bilimsel olarak kanıtlanmış araştırmalarla ilgili, öğrendiğim bazı bilgileri sizlerle paylaşmak, sizlere bir ışık olmak istedim.

Ayrıca IFPH Platformuna, Türkiye kısmında bizi temsil eden Dr.Sevgi POSTOĞLU’na ve tüm katılımcılara teşekkür ederim. Onlardan aldığımız bilgilerin, ben ve katılan öğrencilerim adına çok değerli olduğunu özellikle belirtmek isterim.

Günümüzde modern tıp alanında hastalıkların sebeplerine bakıldığında karşılığında bize anlatılan; mikroplar, enfeksiyonlar, bakteriler, tümörler vs. gibi görünse de tüm hastalıkların zihinde başladığı kaçınılmaz bir gerçektir.

Dr.Samuel Hahnemann’ın da Organon Kitabında bahsettiği gibi ( prg.9-11 arasında); “ Yaşam Gücünün uyumu bozulduğunda ise, sadece his ve faaliyetlerdeki patolojik belirtilerle ,yani hastalık semptomları ile kendini belli eder”.

Anne rahmine düştüğümüz andan itibaren 7 yaşına kadar, yaşadığımız çevre, düşünceler, duygular, kelimeler kayıt altına alınır. Kişiliğimiz buraya kadar öğrendiğimiz duygularla; gördüğümüz, duyduğumuz, yaşadığımız çevreden öğrendiklerimizle şekillenir. Hangi duygu bizi yaşamda ayakta tutuyorsa, onunla yaşamaya devam etmek ,kendimizi koruma şeklimizdir.(Mesela öfkeli bir insan; etrafına öfke saçarak kendini yaşamda güçlü hisseder ve ayakta kalma şekli budur.)

Bir insanın günlük ortalama 60.000 -70.000 düşünce zihninden geçer ve 20.000 kelime-söz çıkar. Aynı zamanda beyin bir elektrik aksamı gibi çalışır, her düşüncenin ve ağızdan çıkan her sözün frekansı kilometrelerce yayılır .Beyin; düşüncenin ve kelimenin verdiği duyguyu vücuda kimyasal olarak yayar. ( örn.: üzüntü : akciğere – öfke-nefret : karaciğere kimyasal iletir) Bu yaydığımız kimyasallar organlara iletildiğinde hücrelerin çalışmasını engellemeye başlar.

Duygu durumu değişmez, artarak devam ederse tuttuğu organın hücrelerini ele geçirip, hastalık durumunu ortaya çıkarır.

O zaman gelin birlikte bir değişim yapalım.. Nasıl ki olumsuz (negatif) duygular vücudumuzdaki organlarımıza zarar veriyorsa, olumlu (pozitif ) duygular da bir o kadar bizim vücudumuzu, organlarımızı, ruhumuzu sağlıklı hale getirecektir. Sağlıklı olmaya önce zihinden başlayalım. Bunu, homeopati, reiki, ho’opono pono, yoga, meditasyon, dua, v.b şeklinde nasıl isterseniz o şekilde yapın. Yeter ki olumlu düşüncelerle yaşam gücünüzü güçlendirip, sağlıklı bir beden ve ruha sahip olun.

Corona günlerinde yaşadıklarımızdan yola çıkarak , sizlere bazı örnekler verebilirim. Mesela ilk zamanları hatırlayın; yolda düşüp ölen insan görüntüleri ve birçok kirli bilgi ile korku ,yayılarak bizi ele geçirdi. Sokağa, markete gitmek bir yana, aile içinde bile birbirinden uzaklaştı insanlar. Çünkü hepimizi korku esir almıştı.

Hasta olmadan bile ; dışarı çıkıp geldiğinde ; boğazında yanma, yutkunamama, koku alamama gibi semptomlar sıkça yaşandı.( Nosebo etkisi )

Tüm bu olumsuzluklardan uzak kalarak kendi kendinizi iyileştirme yönünde çalışmalara başladığınızda ve farkındalık yaşadığınızda yaşam gücünüzü güçlendirirsiniz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi seçeceğiniz yol hangisi olursa olsun bir adım atmalı, zihininizin bedeninize sağlıklı yaşama komutlarını vermesini sağlamalısınız.

Homeopati ; “ benzer benzeri iyileştirir “ kanunuyla size bir yol olacaktır. Zihninizde yaşadığınız olumsuzlukların , bedeninize yansımasıyla ortaya çıkan semptomlara göre seçtiğiniz ilaç, benzer bir frekans yükler. Bunun sonucunda ise iyileşme yumuşak ve zararsız bir şekilde başlar. ( Her zaman deneyimli bir homeopattan yardım almalısınız.)

Homeopati , hasta olmamak için çalışır. Hastayı ruh, zihin, beden olarak ele alıp , bütünsel bir yaklaşımla iyileştirmektedir.

Son olarak , Şems-i TEBRİZİ ‘nin sözleriyle bu yazımı burada noktalıyorum. Siz de yaşama güzel duygularla seslenerek yankılanan güzel duygularla “yaşam gücünüze” güç katın.

“ Şu dünya bir dağ gibidir. Ona nasıl seslenirsen o da sana öyle aksettirir. Ağzından hayırlı bir laf çıkarsa hayırlı laf yankılanır, şer çıkarsa sana gerisin geri şer yankılanır. “

Sevgiler, Homeopat Rita KAYA

Gerçek bulgular – Tek ilaç – En düşük doz & Gerçek bulgular – Tek ilaç – En düşük doz & Gerçek bulgular – Tek ilaç – En düşük doz & Gerçek bulgular – Tek ilaç – En düşük doz

Bir Yanıt “Homeopati ve Nanotechnology”

  1. Sevgili Rita, inanılmaz güzel yazmışsın.. Ağzına sağlık.. O toplantı çok ilham vericiydi gerçekten ve zihinle ilgili yazdıklarında bir o kadar değerli.. Benim için söylediğin candan ifadelerin için kalpten teşekkür ederim. Türkiye’de homöopati senin cesur azmin olmasa yol alamazdı..
    Sevgi POSTOGLU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir