Long Covid” Covid tedavisinden sonraki hastalıklar, doğru homeopatik tedavi ile uzun vadeli hasar büyük ölçüde önlenebilir.! (§ 4 – Organon ) Bir homeopat aynı zamanda bir sağlık koruyucusudur.

İnsanlara her gün yeni korona virüsü bulaşıyor. Çoğu ,ya hiçbir şey fark etmez ya da sadece hafif belirtiler gösterir. Bazılarında ise ateş, öksürük veya baş ağrısı ile iki hafta sonra enfeksiyon bitmiş gibi görünür. Enfekte olanların çok nadir ,küçük bir kısmında hastalık zor bir seyir izliyor, hastaneye kaldırılarak, entübe edilerek, bazıları bu tedavi sürecinde ölebiliyor.

Ancak giderek yapılan daha fazla araştırma sonucu da gösteriyor ki:
Corona
’dan evde tedavi görenlerle , hastanede tedavi edilen hastaların ortak bir yanı var. Bir çoğu tedavi sonrasında haftalar veya aylarca acı çekmeye devam ediyor. Araştırmacılar, bu fenomeni “Uzun Covid” olarak adlandırıyor ve onlar bu durumun, çözümüne uluşamıyorlar.

Tedaviden sonrasında yaşanan süreçte , uzun süren yeni semptomlar ortaya çıkarıyor ve bazı hastalarda vücudu yıpratarak; solunum yollarını, kardiyovasküler sistemi, kas sistemini, sinir sistemini ve ayrıca metabolizmayı etkilemeye devam ediyor. İngiltere’de, eyalet sağlık yetkililerinden araştırmacılar bir uygulama başlatıp ,sayısız semptomları gözlemlediler. Tedavi sonucunda baş ağrıları, yorgunluk, vücut ağrıları, nefes alma sorunları, hafıza kaybı , konsantrasyon bozuklukları , koku alma, tad alma duyusunun kötüleşmesi gibi enfekte kişilerin haftalar ve aylar boyunca semptomlarının normalleşmediğini gördüler.

Bu enfeksiyondan sonra, özellikle hastaneye kaldırılıp tedavi gören insanlar artık eskisi kadar güçlü değildir.tedavi edilip ,taburcu olduktan sonra ,solunum sorunları devam ediyor ve diğer ikincil hastalıkları ortaya çıkıyor. Bunlar;
Nörolojik hasar-Baş dönmesi-Aşırı duyarlılık: sık öksürük-Eforlu nefes darlığı: efor sırasında-Solunum zayıflığı: derin inhalasyon gerekli…

Bu nedenle birçok hasta, günlük rutinleriyle artık aynı şekilde başa çıkamadıklarından veya yalnızca adım adım hayata geri dönüş yollarını hissettiklerinden şikayet ederler. Ayağa kalkmak veya merdiven çıkmak bazen çok fazla yüktür. Uzun vadeli etkiler vücudun herhangi bir yerinde bulunabilir. Hastaların çoğunluğu bu semptomları kendilerinde gördüler ve bu şikayetlerle bildirdiler.

Ayrıca doktorlar ve bilim adamları enfekte olmuş insanları haftalar ve aylar sonra sistematik olarak incelediler. Bunu yaparken örneğin, insanların kendilerinin algılayamadığı , doku ve organlar üzerinde uzun vadeli etkiler buldular ve araştırmacılar hasarın tüm vücuda yayıldığını gördüler. Çoklu sistem hastalığından bahsediliyor.

Tabii ki, şu anda tüm dikkatler COVID-19 hastalığına odaklanmış durumda. Şu anda başka kökenlerden çok sayıda solunum yolu enfeksiyonu olduğunu da unutmamalıyız. Bunlar da genellikle çeşitli virüsler tarafından tetiklenir. Bu nedenle deneyimler ,”homeopatik tedavinin” iyi bir seçenek olduğunu göstermiştir. Özellikle viral hastalıklar için ,alışılmış bir tedavi seçeneği olmadığı için…

Her zaman olduğu gibi, uygun bir homeopatik ilaç seçimi şu anda hakim olan semptomlara dayanmaktadır. Organizmamızın dengeye geri dönmek için iyileştirme çabalarını nasıl düzenlediğinin bir göstergesidir. Bireysel karakteristik semptomlara bağlı olarak, uygun bir homeopatik ilaç seçiyoruz. Patojenin adı, ilaç seçimi için öncelikle belirleyici değildir. Belirleyeci olan semptomlardır.

“Klasik homeopati “ prensiplerine göre doğru homeopatik tedavi sayesinde ( tek ilaç ve minimum doz ile) uzun vadeli etkilerin çoğu önlenebilir. Fazla ilaç kullanımı (alternatif olarak dahil) durumunda hayati gücün iyileşmesi engellenir ve semptomlar bastırılır. Bunun sonucunda, yaşam gücünün artık semptomlara neden olmaması, herkese hastanın iyileştiğini zannederek, düşünmesini sağlar.

Ama gerçekte semptomlar sadece bir kenara itilir ve yaşam gücü bir süre (çok fazla ve benzer olmayan) ilaçlarla meşgul olur. İlaç etkisi bitince yaşam gücü, “Covid virüsünün neden olduğu gerçek hastalığa” döner ve farklı semptomlar ortaya çıkmaya başlar. Böylece yaşam gücü zayıflar ve artık üst solunum yolu hastalığı , ateş vb. semptomlara neden olmak yerine; alt solunum yollarındaki semptomlar, baş ağrısı, yorgunluk, ağrıyan uzuvlar, nefes alma sorunları, hafıza kaybı veya konsantrasyon güçlüğü .kalıcı koku ve tat kaybı gibi semptomlar göstererek hastalığı başka bir seviyeye taşır. (bu bir homeopatik bakış açısıdır)

Uzun vadeli sonuçları engellemek için , hastalığın başlangıcında ortaya çıkan ilk semptomlarla, iyi bir homeopatik tedaviye başlanmalıdır. Homeopatik bir bakış açısıyla “Uzun Covid” artık çok daha zor bir hastalıktır.

Bir homeopat, Covid hastalığının semptomlarıyla nasıl başa çıkar?

İlk olarak, ateş, öksürük, soğuk algınlığı, ağrı, ishal veya kabızlık gibi semptomların izini sürmek için iyi bir iş çıkarırdık. Tabii ki öncelikle sebeplere ve modelitelere bakardık (hastayı ;neyin daha iyi veya daha kötü yaptığına).

Aldığımız bilgiler sonrasında kişiye göre uygun / benzer bir ilaç seçerdik.(benzer benzeri iyileştirir.)

Etki genellikle birkaç saat sonra ve hatta bazen dakikalar sonra ortaya çıkar ve daha sonra artan bir iyileşme görebiliriz (eğer ilaç iyi seçilmişse ve doz minimumsa).

Hasta giderek daha güçlü ve sağlıklı hale gelir ve geriye hiçbir şey kalmaz.!

Bu tedavi sistemi 220 yıl önce; Hahnemann’ın zamanından beri kullanılmaktadır ve dünyadaki milyonlarca insanda görülen ,bu grip vb. semptomlar homeopatlar tarafından iyileştirilmiştir. Homeopatlar aynı zamanda ,sağlıklı beslenme ve dinlenme yoluyla iyileşmeyi de destekler.

“Spiegel Dergisinin”(Almanya) 15 Şubat 2018 tarihli haberine göre; şu anda Almanya’da sağlığa , her gün bir milyar Euro harcanıyor. Sağlık için harcanan maliyetler durmadan artıyor. Geçen yıl ilk kez, her gün bir milyar eurodan fazlası harcanmış ve bunun çoğunluğu ,yasal sağlık sigortasını kapsamaktadır.

Türkiye’de de sağlık için yapılan harcama bundan daha az olmayacaktır. Homeopati her zaman daha çabuk ,yan etkisiz, güvenli iyileşme sağlamakla birlikte daha ekonomik olarak hizmet veren bir tedavi sistemidir.

Sizlere homeopatik ilaçlardan birkaç örnek vermek istiyorum;

(Ve her seferinde belirttiğim gibi , deneyimli bir homeopattan yardım almalısınız..)

Arsenicum;

Zehirlenme, kusma, ishal gibi birçok hastalığa karşı etkilidir. Zayıflıklar, uçuk vb.

Genel özellikler:

Çok üşür, sıcağa ihtiyaç duyar. Huzursuzlukla hep hareket etme hali içerisindedir. Sık sık, yudum yudum su içme ihtiyacı duyar. Ağrıları ve akıntıları yanıcıdır. Ölüm ve hastalık korkusu, özellikle enfeksiyon.

Covid ve grip benzeri hastalıklarda aşağıdaki belirtileri gösterir:

Burun sulu, tahriş edici akıntı vardır.
Gece yarısından sonra daha kötüleşir, titrer ve öksürük ile zayıflık vardır.

Modaliteler:

Oturmak ve sıcak içecekler iyi gelir.
Sıcak banyo ve örtünmek iyi gelir.
Soğuk ortamda bulunmak ve yalnızlık kötü gelir.

Bryonia;

İş, para kaybetme ve gelecek kaygısı en önemli sebepler arasındadır.

Genel özellikler:

Hasta sinirlidir.
Batıcı ağrıları vardır.
Hastalık kendini yavaş yavaş gösterir.

Modaliteler:

Güçsüzdür, en küçük hareket kötü gelir (nefes almak bile).
Yatmak ve yalnız kalmak ister. Serinlik iyi gelir.
Bulunduğu ortamın sıcak olması semptomlarını kötüleştirir.
Eşlik eden semptomlar ; ağrılı öksürük, baş ağrısı, gece terlemeleri, kusma ve yorgunlukla birlikte ishal, kuru, çatlamış dudaklar.

Gelsemium;

Genel özellikler:

Hasta zayıf, titrer ve uykuludur.
Tutularak destek almak ya da sadece uzanmak ister. Donuk ağrılar boyunda ,başın üzerinden alnına kadar iner, gözler kapanır.

Sebepler (causa);

Genellikle yaz sıcağı, nemli sıcak hava ve hipotermi (bazen sadece günler sonra), ayrıca korku, heyecan( örneğin sınavdan önce). Ateş öğleden sonra (15.00- 17.00) başlar ve yavaş yavaş yükselir.

Modaliteler:

Fırtına, saç kurutma makinesi, egzersiz, tütün dumanı ile kötüleşir; Terleme ve idrara çıkmak , gözlerini kapatma, eğilmek iyi gelir. Homeopati ile ve homeopatisiz sağlıkla kalın.

Sevgiler Homeopat Rita KAYA

Gerçek bulgular – Tek ilaç – En düşük doz & Gerçek bulgular – Tek ilaç – En düşük doz & Gerçek bulgular – Tek ilaç – En düşük doz & Gerçek bulgular – Tek ilaç – En düşük doz


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir