Corona ve Diğer Enfeksiyonları Doğal Yollarla Tedavi Edebiliriz. Yaklaşık 2 yıl ve milyonlarca aşılamadan sonra, korona enfeksiyonlarının (başından beri çok tartışmalı olan PCR testine göre) yeniden arttığını görüyoruz. Yoğun bakımlarda aşılı ve aşısız birçok hasta var! Ayrıca aşı olsa da olmasa da Corona virüsün yayıldığını görüyoruz.

İnsanlar Corona (SARS-CoV-2) pandemisinin başlamasından bu yana geçen 20 ayda nelerin değiştiğini merak ediyorlar…

Neden insanlara cesaret ve güven vermeye çalışmıyoruz? Onlara, muhteşem bir organizmaya ve güçlü bir yaşam enerjisine sahip olduklarını göstermeliyiz. Her zaman organizmanın içinde ve dışarda, milyarlarca virüs var zaten. Biz milyarlarca yıllardan beri onlarla birlikte yaşıyoruz. Bu virüsler bize sadece yaşam enerjisinin dengesi bozulduğunda %1 oranında zarar verebilir. 

Yaşam enerjisinin dengesini bozan en önemli unsur strestir. Stres korku yaratır.20 aydır biz insanlarda korku ve umutsuzluk duygusu yayıldı. Bütün bunlar bizleri, bilinçaltımızda yerleşip, çalışarak, hasta etmeye devam ediyor.

Önlemler de pek işe yaramaz, aksine insanları hasta ederler. Maskelerden dolayı, yeterince hava alamıyoruz. Doğal şifa ile ilgili en önemli şey temiz hava, neşe ve sevgidir ki bu da diğer insanlarla yakın olmaktan geçer, ancak şu anda bunları yapmak bize yasaklanmıştır.

Yaşam gücünün (immün sistem) sağlıklı ve güçlü kalması ve ilk etapta hastalanmamamız için çeşitli terapilerle yaşam gücümüzün bağışıklık sistemini önleyici olarak güçlendirebiliriz.

 İşte sizlere birkaç örnek:

Doğal olarak, sağlıklı beslenme, evde egzersiz ya da ideal olarak doğada olmak, nefes egzersizleri, meditasyon, dua ve tabii ki pozitif düşünceler ve bolca gülmek…  Bir sosyal medya diyeti deneyin (en az 1 hafta tüm negatif haberlerden uzak durun), bu size çok iyi gelecek ve yaşam gücünüz bunun için size teşekkür edecek.

Bunlar en önemli şeyler. Lütfen sadece mevsime göre yemeyi unutmayın, doğal vitaminler, (biz İzmir’de özellikle şanslıyız, burada tüm yıl boyunca taze meyve, sebze ve bol zeytin var.) mandalina, portakal, limon ve birçok şifalı bitki ve sebzenin tam zamanı. Neredeyse her zaman doğal D vitaminini (aslında bir hormon) aktive eden güneş ışığına sahibiz, imkânınız varsa lütfen her gün 15 dakika kendinizi güneş ışığına maruz bırakın, yoksa D vitamini kapsülleri de satın alabilirsiniz.

Ancak sarımsak ve soğan da doğal güçlü ilaçlardır (bunlara doğal antibiyotikler de denir) bal, polen ve diğer birçok şey.

Bu şekilde yaşam enerjisinin gücü yükselmiş olacaktır. (Organon § 9)

Organon § 9

Sağlıklı durumdayken mutlak bir hakimiyeti olan ve fiziksel bedene (organizmaya) hayat veren manevi yaşam gücü (dynamis), vücudun tüm kısımlarının his ve faaliyetlerini, hayranlık uyandıran bir uyum içinde tutmaktadır. Böylece , içimizdeki akıllı güç , bu sağlıklı ve hayat dolu aracı , varoluşumuzun en yüksek amacına hizmet etmek için özgürce kullanabilmektedir.

Ayrıca herkesin kendisi için bulabileceği birçok alternatif ilaç var. Neredeyse 30 yıldır homeopatik danışmanlık verdiğim için, bu süre zarfında binlerce kişiye (ve benim dışımda yüzbinlerce homeopat ) grip benzeri enfeksiyonlar için  çok hızlı ve kolay bir şekilde yardım edebildi.

Homeopatik tedavi, açıkça görünen gerçek semptomlara göre ilerlediğinden, Covid ve mutantları için benzer bir ilacı hızlı ve kolay bir şekilde bulabiliyoruz. Almanya’daki Robert Koch Enstitüsünden (RKI) aldığım bilgiler doğrultusunda koronavirüs SARS enfeksiyonunun en yaygın semptomlarına dikkat çekmek istiyorum;

SARS-CoV-2 koronavirüsü ile enfekte olduktan sonra, COVID-19‘un ilk semptomlarının (hastalık belirtileri) gelişmesi ortalama beş ila altı gün sürer. Bir koronavirüs enfeksiyonunun en yaygın belirtileri öksürük, ateş ve burun akıntısıdır.

Robert Koch Enstitüsü’ne (RKI) göre, Almanya’da kaydedilen COVID-19 vakalarının %42’sinde öksürük görülüyor. Etkilenenlerin dörtte birinden fazlasının (%26) ateşi var. Soğuk algınlığı, hastalığı olanların neredeyse üçte biri (%31) tarafından da bildirilmektedir.

Hastaların yaklaşık beşte biri (%19) koku veya tat alma duyusunda bozukluklara sahiptir.

Boğaz ağrısı, nefes darlığı, baş ağrısı ve vücut ağrıları gibi diğer semptomların yanı sıra genel halsizlik de ortaya çıkabilir.

Etkilenenlerin yüzde biri pnömoni geliştirir.

Mide bulantısı, iştahsızlık, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi gastrointestinal şikayetler de bildirilmiştir. Konjonktivit, döküntü ve lenf nodu şişmesi de mümkündür. Kardiyovasküler sistem, sinir sistemi, karaciğer ve böbrekler gibi diğer organ sistemleri de etkilenebilir.

Homeopatide, her bir kişiye genellikle spesifik olarak,bütün ve gerçek semptomlara bakılır.

Bir pandemi/epedemi durumunda (bu gruba), yine de sipesifik olarak bakılır ve benzer semptomları olan homeopatik ilaçlar bulunabilir. Allopatik tedavide uygulanan ilaçlarla (benzer olmayan ilaçlar) semptomlar bastırılır, bu da hayati gücü daha da zayıflatır ve hayati organlara zarar verir. Zarar görmüş olan organlarda, hayati tehlike oluşturan bir hastalık ortaya çıkabilir.

Ancak benzer bir homeopatik ilaçla, hayati güç desteklenir ve güçlendirilir, böylece kendi kendine mümkün olan en kısa sürede sağlığına dönebilir.

Bir sonraki bloğumda size şifa için topladığım bazı bilgileri anlatacağım.

Sevgiler, Rita Berta Kaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir