Hepimiz birlikte olduğumuzda sağlıklı ve güçlüyüz. Hep birlikte, kendimiz ve çocuklarımız için huzurlu, sağlıklı bir gelecek yaratabiliriz.

Barış araştırmacısı Dr. Daniele Ganser, 28 Haziran 2020’de katıldığı bir konferasta şunları dile getirmişti;
Hepimiz bir “insan ailesi”yiz. İnsanların yüzde 98’i diğerini öldürmek istemiyor. Ama bir de çok küçük bir grup var ki ; bizleri birbirimize karşı kışkırtan ve aynı zamanda belli grupları insan ailesinden dışlayan…

Milliyetçilik, ırkçılık, cinsiyetçilik ve emperyalizm gibi bölücü kavramların panzehiri olduğu için “insan ailesi” terimine yönelmeliyiz. Hepimizin özellikle bu dönemde korkuları vardır.

  • Virüs korkusu
  • Yoksulluk korkusu
  • Diktatörlük korkusu

Her 3 korkunun da arkasında, nihayetinde kişinin kendi sonunun geleceği korkusu vardır. Tek isteği korkunun diğer tarafında yer almak olan Dr. Ganser, diğerlerinin yanı sıra,bakış açılarını ve bunun yollarını göstermek konusunda eşsiz bir şekilde başarılı olmuştur. https://www.danieleganser.online/lp/werde-peacemaker

Düşüncelerinizin sadece düşünce olduğunu görebilmelisiniz. Bunlar sadece bakış açılarıdır ve başka birçok bakış açısı vardır.Ve herkesin tüm sorularda aynı bakış açısına sahip olduğunu düşünemezsiniz. Gerçeklik kişilere göre değişim gösterir. Aynı bakış açısına sahip olan bir toplum bulacağınızı düşünmeniz büyük bir hatadır. Bu imkansızdır! … Kimisi bu partiye, kimisi diğer bir partiye oy veriyor. Bazıları zengin, diğerleri fakirdir. Bazıları Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ve diğerleri ateisttir. Bazıları et yer, diğerleri vegandır.

Bütün bunların arasında ihtiyacımız olan ; güzel olan , tek bir ortak paydada olmak… O da : “Şiddet yok” “Barış ve Sevgi var “ Kavga yok, kötü muamele yok, kafa kesme yok, savaş propagandası yok, işkence yok, saldırı savaşları yok.
Bu, “insan ailesinin” özüdür. İnsan ailesi, hayatınızın geri kalanında bir daha asla yalnız kalmamak anlamına gelir.
Sevgiye ve empatiye ihtiyacımız var. Bunu herkes yapabilirse,tüm kusurlarımız ve tuhaflıklarımızla sevilir ve tanınırdık.

“Dünyada aşk hüküm sürseydi, tüm kanunlardan vazgeçilebilirdi” (Aristoteles). Bir toplulukta yaşayan ve birbirini tanıyan, biribirine saygı duyan insanlar savaş yapmazlar. Biz homeopatlar da büyük bir aileyiz, dünyanın her yerinde herkesin anladığı homeopatik bir dil konuşuyoruz. Önyargısız, birbirimizin sözlerine önem veren, sevgi ve anlayışın dilidir. Yaşam gücü kendini kelimeler ve jestlerle ifade edebilir.


Ve uygun, benzer ilaç, “nispeten sağlıklı insanlar” üzerinde kanıtlanan ilaçların dili aracılığıyla da bulunur. Burada homeopatinin bir sevgi ve uysallık öğretisi olduğunu görüyoruz. Homeopatik ilaçlar, hayvanlar üzerinde test edilmez, ancak hayvanlar üzerinde iyileştirme amaçlı kullanılır.


Ayrıca biz homeopatlar bitkileri de, herhangi bir zehir kullanmadan homeopatik ilaçlarla iyileştiriyoruz. Dediğim gibi ancak birlikte güçlü ve sağlıklı olabiliriz. Bitkiler, hayvanlar, insanlar…

Hahnemann‘dan beri ilkemizdir:
İnsanları beden,zihin,ruh olarak bütünüyle iyileştirmek. Çünkü bir insan ancak sağlıklı olduğunda “varlığının yüksek amacı için” gerekli olanı yapabilir. Dr. Sahmuel Hahnemann, “Organon § 9 “da bahseder…

Organon §9: “ Sağlıklı durumdayken mutlak bir hakimiyeti olan ve fiziksel bedene , (organizmaya) hayat veren manevi yaşam gücü (dynamis), vücudun tüm kısımlarının his ve faaliyetlerini, hayranlık uyandıran bir uyum içinde tutmaktadır. Böylece, içimizdeki akıllı güç, bu sağlıklı ve hayat dolu aracı, varoluşumuzun en yüksek amacına hizmet etmek için özgürce kullanılabilmektedir.

Ve son olarak sizlerle bazı sözleri paylaşarak, yazımı burada bitiriyorum..
“Birçok insan birlikte yürüdüğünde bir yol oluşur.” ( Afrika atasözü )
“Eksiklerinizi değil, sahip olduklarınızı düşünün.” (Marc Aurel)

Bütün bunları daima hatırlamanızı ve sizlere neşe, sevgi, güven dolu harika bir yaşam diliyorum.

Sevgiler, Homeopat Rita Berta Kaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir