1 Mayıs’ın homeopati ile ne ilgisi var diye düşünebilirsiniz, gelin size ilgisini anlatayım. “Sapere Aude!” (Aklını, kullanma cesaretini göster – Bilmeye cesaret et.)

Uzun yıllardır çalışan bir kadın olarak benim ve çalışanların haklarını onurlandırmak için 1 Mayıs’ı kutluyorum. Benim için özgürlük demek sağlık, kendi kaderini tayin ve toplum içinde yerinin olması anlamına geliyor.

Homeopati bana hayatımı özgürce yaşama ve kendi kaderimi belirlerken yaşama gücü veriyor. Çünkü sağlıklı bir zihin, sağlıklı bir vücutta bulunur. Hastalandığımda, işimi düzgün yapamıyorum, çalışamıyorum, başka şeylerden de mahrum kalıyorum.

Hahnemann’ın “Organon der Heilkunst” kitabının 6. baskısında da yazdığı gibi, (§ 9) “Sağlıklı durumdayken mutlak bir hakimiyeti olan ve fiziksel bedene (organizmaya) hayat veren manevi yaşam gücü (dynamis), vücudun tüm kısımlarının his ve faaliyetlerini, hayranlık uyandıran bir uyum içinde tutmaktadır.

Böylece, içimizdeki akıllı güç, sağlıklı ve hayat dolu aracı, varoluşumuzun en yüksek amacına hizmet etmek için özgürce kullanabilmektedir.” Çünkü homeopati, özellikle günlük stres, işsizlik korkusu, çocuklar ve aile için endişe, insanlık dışı koşullar altında çalışma sonucu yıpranan insanlar için bir terapi gibidir. Birçok ülkede insanların büyük çoğunluğunun yaşamını büyük ölçüde korku ve yoksulluk belirliyor.

Corona önlemlerinin ötesinde, bu önlemler sonucunda açlık tehdidi altında olan 100.000.000’den fazla insan var, birçoğu işini, evini ve ailesini kaybediyor. İşsizlik veya diğer sorunlar nedeniyle para kaybı olduğunda öfke baş gösterir. Çocuklarımızın da ebeveynlerinin tartışmalarından, hastalıklarından çok etkilendiği bilinen bir gerçek.

Tüm bunların sonucunda yaşam gücü tamamen dengesizleşiyor ve bu da fiziksel, zihinsel ve ruhsal sorunlara yol açıyor. Bağışıklık sisteminiz kötü yiyecekler, aşırı ilaç kullanımı ve 6 yaşına kadar 50’den fazla aşı yapılması nedeniyle zarar görür ve sürekli bilgisayar, akıllı telefon, TV kullanımı nedeniyle de tamamen yok edilir.

Yaşam gücünün zarar görmesi, yıkımı ve dengesizliği, hafif soğuk algınlığından (hafif corona semptomları) alerjilere (çünkü yaşam gücü önce iç organları korumak için her şeyi yüzeye çıkarır) ve ağır fiziksel rahatsızlıklara kadar birçok hastalığa yol açar. Buna zihinsel ve ruhsal hastalıklar de dahildir.

Homeopati, ciddi sistematik hastalıkların olmaması için hemen baştan hızlı yardım sağlayabilir. İyi eğitilmiş bir homeopat, yaşam gücünün dilinin yanı sıra vücut ve çevre koşullarının dilini de anlar.

Ortaya çıkan hapşırma, burun akıntısı, öksürük, ateş, KS, mide ağrısı vb. semptomlara bakarak ve tabii ki bunları tetikleme nedenini de unutmadan değerlendirme yapılır, örneğin öfke, kavga, para kaybı, kınama, uygunsuz beslenme, yaralanmalar vb. Homeopat daha sonra semptomların tamamını dikkate alarak semptomlara uygun ilacı bulur.

Homeopati ile hızlı, ılımlı ve kalıcı bir şekilde iyileşme sağlandığı için insanlar ve özellikle çalışan nüfus için önemle tavsiye edilir. Elimizdeki olanakları, homeopati veya birçoğu binlerce yıldır denenmiş ve test edilmiş doğal şifa yöntemlerini araştırmak ve geliştirmek için kullansaydık çok daha sağlıklı olurduk. Bu aynı zamanda çok daha ekonomik olacaktır.

Mahatma Gandhi de homeopatiyi benimser:
“Homeopati, diğer herhangi bir tedavi yönteminden daha fazla hasta kişiyi iyileştirir ve şüphesiz daha güvenli ve daha ekonomiktir . Homeopati, hastaları ekonomik ve şiddet içermeyen bir şekilde tedavi etmenin en modern ve en iyi düşünülmüş yöntemidir.

Devlet onları ülkemizde teşvik etmeli ve desteklemelidir. Nasıl ki benim şiddetsizlik ilkem asla başarısız olmazsa, homeopati de asla hayal kırıklığına uğratmaz. Ancak homeopati takipçileri, homeopatik ilkelerin yanlış uygulanmasının bir sonucu olarak başarısız olabilir.

Dr. Hahnemann’ın parlak bir zekası vardı ve insan hayatını kurtarmak için sınırsız bir yöntem geliştirdi. Yeteneğine ve yarattığı büyük insani yardım çalışmalarına hayranlıkla eğiliyorum.” Mahatma Gandhi, 1936.

Biz de çalışan nüfusu ve diğer herkesi homeopatik ilk yardım önlemleri konusunda eğitebilirdik ve herkes homeopatik bir şifacı olabilirdi. Böylelikle çok daha bağımsız ve sağlıklı olurduk. Çalışan nüfus gibi homeopati de Hahnemann’dan beri hakları için mücadele etmek zorunda kaldı.

Örneğin, Covid ile mücadelede homeopati öndedir. Bir aşı geliştirmemize ve bunu insanlar üzerinde denememize gerek yoktur. Homeopati, Dr. Hahnemann’dan beri 220 yıldır hep aynı koşullarda kullanılmıştır. Covid hastalığı da diğer herhangi bir hastalık gibi semptomlar şeklinde ortaya çıkıyor – semptomları ortadan kaldırabilmek ve yaşam gücünü harekete geçirmek için sadece uygun bir homeopatik ilaç bulmamız gerekiyor.

Hindistan’da, olası tüm hastalıkların yıllardır başarıyla tedavi edildiği bir “homeopatik sağlık bakanlığı” var. Hahnemann, yoksul insanların ücretsiz tedavi edilmesini istiyordu, Bavyera’da bundan yana olan bir prens bile vardı. Ama tabii ki ilaç endüstrisi yaratılan bir lobiyle galip geldi.

Dediğim gibi, sadece sağlıklı ve birlikte olduğumuzda güçlüyüz. 1 Mayıs’ta çalışan nüfus için sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Homeopati ile birlikteyiz, sağlıklıyız ve güçlüyüz.

1 Mayıs barış, demokrasi vе güvеnli bir gеlеcеk için mücadеlе günüdür. Dayanışmanın, iyiliğin, birliğin vе güzеlliğin birlеştiği 1 Mayıs’ta tüm işçilerin ve emekçilerin bayramını kutluyorum.

Sevgiler, Homeopat Rita KAYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir